Ana Sayfa Kurumsal Hakkımızda

 

  

          Meray Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1970 yılında Merzifon halkının ve çiftçinin büyük gayretleriyle, Merzifon’a 2 kilometre uzaklıkta, İstanbul yolu üzerinde 79605 m² arazi üzerine kurulmuştur.

          Tesisler 1975 yılında ham yağ üretimine, 1977 yılında ise rafine yağ üretimine başlamış olup o günün en modern teknolojisine sahip firmalardan ithal edilen makinelerle continue (sürekli) sistem olarak kurulmuştur.

Fabrikada, başlıca ham yağ üretimi ve rafine yağ üretimi üniteleri şeklinde 2 ana tesis mevcut olup, ham yağ üretimi ünitelerinde girdi malzemesi olarak yağlı tohumlar ( ayçiçeği, soya, kanola v.b ) alınıp işlenerek ham yağ elde edilmekte, rafineri tesisinde ise girdi malzemesi olarak ham yağ alınıp işlenerek “Yemeklik rafineri vinterize sıvı yağ ( ayçiçeği, fındık, soya, kanola v.b ) elde edilmektedir.

Fabrikada üretimle ilgili tüm deney ve analizlerin yapılabildiği modern cihazlarla teçhiz edilmiş bir kalite kontrol laboratuarı da mevcuttur. Şirketimiz 2000 yılından sonra özellikle modernizasyon iyileştirme ve kapasite yatırımlarına ağırlık verip, en son teknolojilerin kullanıldığı makine ve cihazları satın alarak laboratuar ve tesislerini yenilemiş çevre düzenlemesi yapmış ve fiziksel ve biyolojik atık su arıtma tesisi, katı yakıtlı buhar kazanı, tam otomatik dolum ve shrinkleme makinesi, nebati yağ presleri ve şartlandırma tavası, nebati yağ valsi, soya kırma makinesi, çekirdek kırma makineleri ve kabuk ayırma elekleri, kabuk çalkarları, ağartma, vinterize ve ham yağ niagara basınçlı tip filitrasyon grupları alınmış ve nötralize ünitesi yenilenmiştir. Yapılan iyileştirmeler sonucu yağın kalitesi ve dayanaklılık süresi artırılmış, fabrika ayçiçeği dışında rantabl fındık, soya fasulyesi, mısır ve kanola işler hale getirilmiştir.Ayrıca ham yağ üretim bölümünde kabuk üretim sistemi olması nedeniyle birinci sınıf küspe üretimi yapılmakta olup küspe protein oranı % 35-36 ‘dır.

Yapılan yatırımlar neticesinde tesisin yıllık ayçekirdeği işleme kapasitesi 76.500 ton, küspe üretimi 32.130 ton, yıllık rafine vinterize yağ üretimi 30.000 ton’dur. Toplam motor gücü 1.500 kw’dır.

Meray Yağ Sanayii ve Ticaret A.Ş. Kalite Yönetim Sistemini Haziran 2000 ‘de kurmuş ve T.S.E tarafından tetkik edilerek ISO 9002 Kalite Güvence Sistemi Belgesi ile belgelendirilmiştir. Eylül 2009’da ise TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almıştır.

Bitkisel yağ sektöründe köklü ve deneyimli kuruluşlardan Meray Yağ Sanayii ve Ticaret A.Ş. kaliteden ödün vermeksizin müşterilerine istedikleri sağlıklı ve özledikleri lezzetli ürünleri sunmaktadır.

Amacımız yağ sektöründe kalitede lider olabilmek için şartlar ne olursa olsun sürekli bir iyileşme sağlamak üzere toplam kalite anlayışıyla, topluma, çevreye saygılı ve iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri ile birlikte hizmet ederek müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaktır.

Faaliyet Gösterdiğimiz Bitkisel Yağ Sektöründe ürünlerimizi üretirken;

•           Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini göz önünde bulundurmak,

•           Ürünlerimizi, zamanında ve önce kalite anlayışı ile üretmek,

•           Müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmak,

•           Daha yaşanabilir bir dünya için insan ve çevreye saygılı olmak, temel prensiplerimizdir.

Ekonomik hayatın en önemli unsurlarını oluşturan üretim ve istihdam yönüyle bölgenin en büyük sanayi tesisi olan MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. bölge üreticisi için de büyük önem taşımaktadır. Bir işletmenin başarısı belirlediği hedefle doğrudan ilişkilidir. Bu hedefe ulaşabilmek için tüm kadromuzla inanarak çalışmaktayız. MERAY A.Ş. belirlediği hedefe istikrarlı bir şekilde ilerlemektedir.  

 

 

 

 

Son Güncelleme: Pazar, 09 Haziran 2013 14:32
 


Meray Yağ Sanayii ve Ticaret A.Ş.  

Gümüşhacıköy Asfaltı, 2. Km 05300 Merzifon Amasya  Telefon: +90 358 514 9403 (3 Hat)

Copyright 2013 © Tasarım: Mine Fotoğrafçılık